Tuesday, 29 April 2014

kek berlapis jem

 200 g keju,50 g butter 200 g tepung kek,50 g t,jagung,3/4 cwn susu full cream.1/4 sd teh garam,4 biji telor.1 sd k cream of tatar,.100 g gula halus....asingkan putih dan kuning telor,pukul putih tlr,gula,cream of ttr hingga putih,ketepikan,cair kan butter,keju..biarkan sejuk,pukul kuning tlr,campurkan butter,susu..kacau sebati..kemudian masokan putih tlr....kacau sebati...masokan adunan ke dlm loyang,..dan sediakan....
 sediakan loyang yg lebih besar isikan air panas,,,water bath...letakan loyang kek ....bakar 50 minit,
 bila kek dah masak....potong di tengah....sapukan jem....dan letak semula kek....
 haaa....ini lah hasil nya...kek yang cantek....jika suka boleh juga di balut dengan krim...dan topeng...
kek yg biasa2.....untuk minum petang...

No comments:

Post a Comment